SIKÇA SORULAN SORULAR

Busbar sistemleri hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevabı burada...

BUSBAR ENERJİ DAĞITIM SİSTEMLERİ

Güneş Enerji Santrali (GES) nedir?

Güneş enerji santralleri (GES), güneşten gelen enerjiyi kullanarak elektrik üreten santrallerdir. Türkiye’deki GES’lerde genellikle fotovoltaik güneş panelleri kullanılır. Güneş enerji santralleri, yapım, işletme ve verimlilik açısından son derece karlı enerji yatırımlarıdır. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermemesinden dolayı da geleceğin en önemli enerji üretim sistemidir. Ülkemizdeki GES’lerin kurulu kapasiteleri genellikle 1 MW (MegaWatt) AC ve altındadır.

Güneş Enerji Sektörüne Yatırım yapacakların Muhatap olacağı Kurumlar Hangileridir?

Sırasıyla, MGM- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, EPDK -Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, TEİAŞ Genel müdürlüğü gibi kurumlarla muhatap olunacaktır.

Güneş Enerji Sistemleri Güneşsiz ve Kapalı Havalarda Üretim Yapar mı?

Güneş enerjisi panelleri, güneşin doğduğu her gün üretim yapar. Paneller sadece gece üretim yapmaz. Kapalı havalarda üretim bir miktar düşse dahi devam eder. Güneş enerjisinden elektrik üretimi için uygun bölgeler nerelerdir? Ülkemiz, genel olarak güneş enerjisinden yararlanma adına oldukça elverişlidir. Ancak öne çıkan bölgeler arasında İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ni sayabiliriz.

Sistemler Olumsuz Hava Koşullarından Etkilenir mi?

Panel sistemleri olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde tasarlanmaktadır.

Güneş Enerjisi Fosil Yakıtlarına Göre Daha mı Pahalıdır?

Son yıllarda yenilenebilir enerji sektöründeki gelişmeler sayesinde, güneş enerjisi artık dünyanın birçok yerinde fosil yakıtlardan daha ucuz hale gelmiştir.

Busbar Nedir?

Busbar Sistemleri kablo yerine kullanılan modüler yapıda gelişmiş ve modern bir enerji iletim ve dağıtım sistemidir.

Busbar neden tercih edilmelidir? Avantajları nelerdir?

Busbar sisteminin avantajları; üstün fiziksel ve modüler yapı, en düşük gerilim düşümü, yüksek performans, kısa devre dayanımı, yüksek yangın dayanımı, zehirli gaz çıkarmama(halogen free) özelliği ve yanmazlık, kolay projelendirilme, uygun çözüm, modern görünüm, minimum ebatlar, ana pano boyutları, hızlı montaj, düşük montaj maliyeti, fiziksel dayanım, bakım kolaylığı, ekonomi şeklinde sıralanabilir.

Busbar sistemlerinde iletken olarak ne kullanılır?

Busbar sistemlerinde alüminyum ve bakır iletkenler olmak üzere iki farklı iletken kullanılmaktadır. Daha hafif ve ekonomik olması nedeniyle yangın olarak "Busbar Sistemlerinde" alüminyum iletken tercih edilmektedir.

Busbar yangına dayaınır mı?

IEC 60331-1 ve BS 6387 standartlarına göre test edilmiş, serfitikalandırılmış ve üretilmiş olup busbar sistemleri alev iletmeme, yanmazlık ve yangın altında zehirli gaz çıkarmama (halogen free) özelliklerine sahiptir. KX serisi üstün tasarımlı kompakt busbar sistemleri işlevlerini 830oC yangın altında 3 saat sürdürme özelliğine sahiptir.

Busbarın gövdesi toprak iletkeni olarak kullanılabilir mi?

IEC ve TS-EN standartlarına göre test edilmiş, serfitikalandırılmış ve üretilmiş busbarın gövdesi toprak (koruma devresi) iletkeni olarak kullanılabilir.

Busbarı iletkenleri kalay kaplamalı mıdır?

Busbar iletkenleri (alüminyum-bakır) mutlak suretle kalay kaplamalıdır.

Busbar sisteminde standart olarak kaç adet iletken vardır.

Busbar sistemlerinde standart olarak 4, 4.5 ve 5 iletkenli sistem seçeneği mevcuttur. "Busbar sisteminde" daha iyi iletkenler ek noktalarında veya tam boy kalay kaplıdır.
Kısaca bilmek ve öğrenmek istediklerinizi sizlerle paylaşmak istedik. Yeterli bilgi sahibi olmanız konusunda sizlere gereken desteği sağlayabilir, sizinle birlikte kazanabilmek için değerli görüşlerinizi bizlere iletebilirsiniz. Çünkü biz sizler için projelerimize titizlikle çalışıp, malzeme konusunda en hassas noktaya kadar sizlerin kazanabilmesini misyon edindik.
İlgilendiğiniz için teşekkür eder, işletmenizin hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.

TASARIM
UYGULAMA
İNOVASYON
DESTEK
2020
ATEM TEKSTİL GIDA ELEKTRİK PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.